Data data data 3.0

Hier nog even een blogje over de beginfase van onze database. Inmiddels is hier een oplossing voor!

We moesten een manier vinden om verbinding te maken tussen de rasberries om de locatie van de iBeacon te kunnen vinden. Elke raspberrie bepaalt de afstand naar de iBeacon en verstuurd deze informatie naar 1 centraal punt. Op dit centrale punt, in ons geval een computer met Processing, wordt deze informatie omgezet naar de locatie van de iBeacon. Omdat de raspberries in een driehoek/vierkant staan kunnen we kijken waar de iBeacon zich in dat driehoek/vierkant bevindt.

Om de rasberries te laten communiceren met de laptop hebben we een database nodig. Alle raspberries sturen hun data (de afstand naar de iBeacon) naar de database. Omdat alle raspberries hun data naar één centrale plek sturen, kan de computer de data overzichtelijk uitlezen op één centrale plek.

We moeten dus een database hebben die kan communiceren met de raspberries en de computer. Voor de communicatie hebben we een voorgeschreven stukje code nodig. We hebben lang naar dit stukje code gezocht maar het was lastig te vinden. Het blijkt dat het lastig is om een verbinding te met een database via Processing. Daarom hebben we wat mensen uit onze omgeving gevraagd om te helpen met zoeken.

We hebben onder andere gekeken naar ZeroMQ. ZeroMQ kan een verbinding maken tussen Proccesing en een MySQL- en SQLite-database. Door deze verbinding kunnen we makkelijk data uitlezen en in variabele zetten. Het opzetten van ZeroMQ is helaas niet zo makkelijk en is daarom uiteindelijk niet gelukt. We hebben op verschillende blogs en forums gekeken naar oplossingen en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat de nieuwste Mac OSX software niet compatibel is met ZeroMQ. Hiervoor hebben we de volgende tutorial gevolgd:  http://cbcg.net/blog/2011/07/30/getting-zeromq-and-jzmq-running-on-mac-os-x/

We zijn nu opzoek naar een andere manier om de computer en de raspberries met elkaar te laten communiceren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s